Mijn telefoon gaat in de ochtend: DAC Ten Kate: Als jullie ook zo balen van het slechte weer, doe dat dan hier. Hier is genoeg te doen en heb je niet in de gaten dat het weer eigenlijk niets is.
Ik schiet in de lach. Dit is een voor mij typerend bericht van de begeleiders van de Ten Kate straat. Ze zijn enthousiast, gedreven en humoristisch.
Mede hierdoor heerst er een ontzettend goede, positieve sfeer en het is zo fijn binnen te stappen op een plek waar je het idee hebt dat ze oprecht blij zijn dat je er weer bent.
Op de Ten Kate straat zijn talloze activiteiten, hoewel ik geen zeer actieve deelnemer ben van het vaste programma vermaak ik me goed. Het is al goed als je er bent, er wordt gekeken naar wat in je straatje ligt. Voor de een betekend dit structuur: lekker mee gaan sporten of koken volgens programma. De ander komt om wat meer mensen te zien en maakt een praatje. Mij ligt het meer om wat crea spulletjes te pakken uit de kasten en in mijn eentje aan de slag te gaan.
In de middag lunchen we met de meesten aan een enorme tafel en is het een gezellige drukte. Na afloop ruimen we samen de rotzooi op, iedereen krijgt een taakje.
Iedereen is anders en toch is iedereen ook een. We helpen elkaar omdat iedereen op een verschillende manier in een lastige situatie zit. Natuurlijk is er soms onenigheid maar over het algemeen is er enorm wederzijds respect.
Ik hoop dat DAC Ten Kate straat nog heel veel jonge mensen kan begroeten en dezelfde glimlach kunnen geven die ik krijg als ik binnenloop.