Wat een voorrecht om in een land te leven waar dit soort plekken zijn. De begeleiding op ten Kate onderzoeken samen met de jongere wat ze nodig hebben om hun volwaardige plek in de maatschappij te vinden.
Wat ik als ouder ervaar is dat het DAC een plek is waar je mag leren en waar samen om je missers wordt gelachen. Humor is een belangrijk ingrediënt. Toen ik onlangs op bezoek kwam had ik het gevoel bij een grote familie thuis te komen, met alles erop en er aan. Gezelligheid en ruzie, aanpakken en chillen, ouderen en jongeren. Het was een dynamisch geheel. Ik merk dat het een belangrijke plek is om de dagelijkse verantwoordelijkheid te leren; afspraken nakomen, koken, omgaan met financiën, keuken en bardiensten draaien, sport en spel en veel sociale activiteiten. Sowieso heeft een ieder een persoonlijk begeleider die stuurt op persoonlijke ontwikkeling, daarnaast werkt een jobcoach met ze aan de toekomst.
Dankzij het DAC hoeft mijn kind niet doelloos op de bank te liggen zappen, hier wordt hij geactiveerd en blijven we een depressie voor. De eigenwaarde groeit en mijn kind voelt zich meer ontspannen en meer waardevol.
Fijn dat er in ons land zulke plekken bestaan met zulke sociaal bewogen en competente mensen