DAC Ten Kate

een plek waar je je altijd welkom voelt en waar je gemist wordt als je er niet bent

In de muziekruimte kun je gebruik maken van de volgende dingen:

 • drumstel
 • elektrische piano
 • akoestische gitaar
 • elektrische gitaar
 • djembés
 • meerdere microfoons + kabels
 • zanginstallatie
 • versterkers
 • professionele opnameapparatuur

Samen muziek maken of in je eentje, het maakt niet uit.

muziek maken kun je ook leren,er wordt les gegeven in

 • gitaar
 • drum
 • piano
 • percussie

Dit alles wordt zowel in groepsverband als individueel aangeboden. Het is ook mogelijk om vrij te jammen met of zonder begeleiding.

We hopen jullie graag snel eens te zien in de muziekruimte!

Beneden in de kelder is een fijne ruimte die we voor allerlei activiteiten gebruiken. We hebben hier wekelijks bokslessen en yoga. Maar we draaien af en toe ook een film (heerlijke bioscoopstoelen) of je gaat hier een potje darten of tafeltennissen. Een paar keer per jaar hebben we hier ook een fotoshoot. Dan zetten we een studio op en mag je jezelf laten fotograferen. Ook andere activiteiten zijn hier mogelijk, heb je een goed idee dan gaan we daar samen met jou mee aan de slag.

We hebben een aparte rokersruimte voor diegene die roken. Het is een gezellige ruimte waar veel goede gesprekken plaatsvinden. Naast een grappige muur met een boom met vogelhuisjes, kun je hier ook een tegeltjeswijsheden muur vinden. Allemaal zelf gemaakt

In deze zaal vinden veel van de activiteiten plaats. Als je binnen komt heb je links Romy’s kapsalon. Hier kun je je haar laten stylen en invlechten. Allemaal helemaal gratis (de kapsalon is een activiteit van een vaste bezoekster).  Er staat een gezellige zithoek bij, dus het is een knus hoekje.
Loop je verder dan vind je daar de grote tafels en de kreahoek. De plek om te gaan zitten tekenen of knutselen, te puzzelen, te kletsen, te lunchen en koffie te drinken. Aan het einde van de zaal kom je bij de bar. Hier kun je koffie thee of wat fris halen of een tosti bestellen. De bar wordt gedraaid door bezoekers.
De rest van de zaal heeft een mooi poolbiljart (ook een plek waar veel goed gesprekken plaatsvinden) een airhockey , een zithoek waar je kunt gamen en een computerhoek. We hebben wifi, dus banen zoeken of vrijwilligerswerk zoeken (evt. samen met ons) kan prima op ten Kate.
Naast het poolbiljart hebben we een muur met heel veel foto’s, lieve berichtjes of leuke spreuken.
Op deze muur kun je rustig eens bekijken wie hier nou eigenlijk allemaal komen, want er hangen ook groepsfoto’s tussen.
Vanuit de zaal kun je ook weer in de tuin komen. In de lente gaan we weer aan de slag met het kruidentuintje.

Als de deur dicht is zijn er gesprekken op kantoor maar verder kun je altijd even binnen komen lopen voor advies,
wijze raad of een goed gesprek.
We zitten bij de voordeur, dus we zeggen je altijd even gedag.

De keuken wordt voor allerlei dingen gebruikt. Wekelijks maakt iemand van de kookploeg hier een lekkere warme maaltijd (daar kun je je voor inschrijven en dan gezellig mee eten voor 3 euro pp. )De was wordt hier gedaan, we zitten aan tafel te kletsen, de lunch maken we hier klaar en soms bakken we wat lekkers. We hebben een groot fornuis en genoeg ovens, mogelijkheden zat.
In de zomer zetten we de deuren open zodat je zo de tuin kunt inlopen (de vriezer met de ijsjes staat ook in de keuken!)
Kook je graag? Dan wordt dit je favoriete ruimte, je bent altijd welkom om wat lekkers te maken voor een verjaardag, om een kooktechniek aan anderen te leren, een gezond recept uit te proberen, of je aan te melden voor de kookploeg.